Word'de iki farklı formatta sayfa numarası nasıl verilir?

Bir word belgesi içerisinde iki farklı formatta sayfa numarası eklemek genelde Tez, Staj Raporu, Bitirme projesi vb. hazırlayanlar için genel bir problemdir…bu sorunun aslında basit bir çözümü var.

Örneğin; MS Word'de 200 sayfalık bir belgemiz mevcut. 1. Sayfamız Kapak, 2-10 arası sayfalarımız Roma Rakamı (i, ii, iii) ve 11-200 arası sayfalarımızıda sıralı normal rakam (1,2,3) olarak düzenlemek ve sayfa numaraları vermek istiyoruz.

Adım adım farklı formatta sayfa numarası verme işlemini uygulayalım:

İlk olarak kapak sayfamızın sonuna gelip imleci tıklıyoruz ve yukarıdaki menülerden Page Layout (Sayfa Düzeni)  / Breaks (Kesmeler) / Section Break (Bölüm Sonu) altındaki Next Page (Sonraki Sayfa)'ya tıklıyoruz.

Page Layout (Sayfa Düzeni)  / Breaks (Kesmeler) / Section Break (Bölüm Sonu) / Next Page (Sonraki Sayfa)
Roma rakamı vermek istediğimiz bölümün sonuna gelip aynı işlemi tekrarlıyoruz. Page Layout (Sayfa Düzeni) / Breaks (Kesmeler) / Section Break (Bölüm Sonu) altındaki Next Page (Sonraki Sayfa)

Roma rakamı vermek istediğiniz bölümün ilk sayfasına geliyoruz Insert (Ekle) menüsünden Sayfa Numarası Ekleyelim. Page Number Format (Sayfa Numarası Biçimi) ekranında Number Format (Sayı Biçimi) Roma Rakamını seçiyoruz ve  Start at (Başlangıç) olarak "i" seçelim.
Sıralı normal rakam vereceğimiz sayfalar içinde yine sayfanın başına gidiyoruz ve Page Number Format (Sayfa Numarası Biçimi) ekranını açıyoruz.  Burada da başlangıcı "1" olarakdeğiştiriyoruz.
Son olarak Kapak sayfamıza eklenmiş olan numarayı kaldıracağız.Kapaktaki sayfa numarasını kaldırmak için sayfanın en alt veya üst kısmına (sayfa numarasının konumuna göre) çift tıklayın. Header Section / Footer Section (Üstbilgi ve Altbilgi) Araçları altında Design (Tasarım) sekmesinin altında Different First Page (İlk Sayfada Farklı) kutucuğunu işaretleyin.